Pralines met marsepein en noten

    Pralines met marsepein en noten

    1keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke traktaties die perfect als cadeau kunnen dienen tijdens het kerst-seizoen. Marsepein en walnoten worden in vormpjes gevormd, gedoopt in chocolade en vervolgens bedekt met walnoten.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 400 gr marsepein
    • 100 gr poedersuiker, verdeeld
    • 100 gr walnoten, grof gehakt
    • 2 eetlepels rum
    • 2 eetlepels maraschino likeur
    • 1-2 (300 gr) blokken donkere chocolade cakeglazuur
    • 50 walnoot helften

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kneed de marsepein met 80 gr poedersuiker, gehakte walnoten, rum en maraschino likeur.
    2. Bestrooi de resterende poedersuiker op een schoon werkoppervlak. Rol de marsepein uit en snijd er cirkels, vierkanten of rechthoeken uit.
    3. Smelt de chocolade volgens de instructies op de verpakking.
    4. Steek een sateprikkertje in elke praliné, bedek met chocolade en schud de overtollige chocolade eraf. Leg ze op een blad bedekt met vetvrij papier.
    5. Laat een beetje opstijven, bedek vervolgens met een walnoothelft. Laat volledig drogen en bewaar in een blik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren