Pruimenjam met amaretto

Pruimenjam met amaretto

4keer bewaard
2uur45min


18 personen hebben dit gemaakt

Deze jam is een beetje anders dan de gemiddelde pruimenjam. Hij wordt gemaakt in de oven! Zorg ervoor dat je super-riipe pruimen gebruikt voor de beste smaak. Perfect voor op elke ontbijttafel.

sophia

Ingrediënten
Porties: 20 

  • 2 kg pruimen
  • 400 gr basterdsuiker
  • 125 ml Amaretto likeur (optioneel)

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur45min 

  1. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2.
  2. Was de pruimen en verwijder de pitten. Doe ze in een grote pan, dek af en verwarm langzaam. Kook de pruimen tot ze zacht zijn. Roer 1/4 van de suiker erdoor en giet alles in een grote ovenvaste schaal (bij voorkeur een grote schaal waar je vlees in kan roosteren).
  3. Plaats in de oven op de tweede plank van onder. Laat de pruimenjam langzaam dikker worden in de voorverwarmde oven met de ovendeur op een kier (steek een een houten lepel in de deur). Na een half uur, roer je er 100 gr suiker door en blijf je het bakken in de oven. Herhaal tweemaal met resterende suiker.
  4. De jam moet zodanig dik zijn dat een lijn die je er met een houten lepel intekent, zichtbaar blijft. Houd langer in de oven, indien nodig.
  5. Wanneer je klaar bent roer je de Amaretto erdoor. Doe de pruimenjam in hete gesteriliseerde potten en verzegel ze.

Recent bekeken

Beoordelingen (3)

Alex1976
van
4

Heerlijk, alleen werd het in de oven niet dik genoeg en heb ik wat pectine toegevoegd en het in een pan verder laten indikken. - 17 aug 2013

yvh
van
2

Verassend frisse jam die heerlijk smaakt op een crepe!! - 15 jul 2012

RienCatherineKate
0

Dit is echt het allerlekkerste recept voor pruimenjam dat ik ken. Gebruik kwetsen ( Hauszwetschgen ), die zijn het lekkerst voor bakken en inmaken.. Als je geen likeur in huis hebt kun je ook een paar druppels amandelaroma gebruiken. De pruimen mogen dan iets meer vloeibaar zijn als je ze uit de oven haalt. - 25 sep 2016

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren