Pruimenjam met amaretto

    Pruimenjam met amaretto

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    2uur45min


    Maak dit als eerste!

    Deze jam is een beetje anders dan de gemiddelde pruimenjam. Hij wordt gemaakt in de oven! Zorg ervoor dat je super-riipe pruimen gebruikt voor de beste smaak. Perfect voor op elke ontbijttafel.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 2 kg pruimen
    • 400 gr basterdsuiker
    • 125 ml Amaretto likeur (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2.
    2. Was de pruimen en verwijder de pitten. Doe ze in een grote pan, dek af en verwarm langzaam. Kook de pruimen tot ze zacht zijn. Roer 1/4 van de suiker erdoor en giet alles in een grote ovenvaste schaal (bij voorkeur een grote schaal waar je vlees in kan roosteren).
    3. Plaats in de oven op de tweede plank van onder. Laat de pruimenjam langzaam dikker worden in de voorverwarmde oven met de ovendeur op een kier (steek een een houten lepel in de deur). Na een half uur, roer je er 100 gr suiker door en blijf je het bakken in de oven. Herhaal tweemaal met resterende suiker.
    4. De jam moet zodanig dik zijn dat een lijn die je er met een houten lepel intekent, zichtbaar blijft. Houd langer in de oven, indien nodig.
    5. Wanneer je klaar bent roer je de Amaretto erdoor. Doe de pruimenjam in hete gesteriliseerde potten en verzegel ze.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren