Quiche met bacon, spinazie en geitenkaas

    Quiche met bacon, spinazie en geitenkaas

    10keer bewaard
    1uur20min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Deze quiche zal niet teleurstellen. Het is relatief eenvoudig te maken en smaakt heerlijk. Serveer met een salade als lunch of diner. Ook zeer geschikt voor een picknick of in lunchpakketten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg bevroren gehakte spinazie
    • 1 rol kant-en-klaar zanddeeg
    • 1 theelepel plantaardige olie voor het invetten
    • 150 gr geitenkaas
    • 2 eieren
    • 200 ml room
    • 4-6 plakjes dun gesneden bacon
    • 75 gr geraspte gruyère kaas (optioneel)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    2. Vet een quiche schaal in, bekleed met het zanddeeg en prik er op meerdere plaatsen met een vork in.
    3. Leg het spek op het deeg in de vorm van een ster. Zet opzij.
    4. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de spinazie in de pan en verwarm gedurende ongeveer 15 minuten of totdat de spinazie ontdooid is en het water verdampt is. Giet af en laat iets afkoelen.
    5. Ondertussen klop je de eieren in een grote kom. Roer de room, zout, peper en spinazie erdoor.
    6. Giet dit mengsel over het spek en bedek de bovenkant met plakjes geitenkaas (vorm een cirkel en plaats er vervolgens een in het midden). Strooi de gruyère kaas erover als je deze ook gebruikt.
    7. Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten of tot de quiche gaar en goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JoséOosterveld
    1

    Erg lekker, heb wel gesneden spinazie gebruikt ipv de gehakte en light room van de appie en 3 eieren ipv 2 - 06 nov 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren