Raclette

    Raclette

    1keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Aah, raclette! Ik ben net terug uit Zwitserland en in mijn nieuw gevonden passie voor koken, moest ik gewoonweg dit recept vragen. Hoewel dit niet het recept per se is, is het wel een lijst eetwaren die liefdevol is samengesteld. Omdat de meeste mensen niet over een open haard beschikken om een half blok kaas te laten smelten, heb ik dit recept aangepast voor een raclette grill.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr raclette kaas per persoon, in plakjes
    • 3-4 kleine vastkokende aardappelen per persoon, in de schil gekookt
    • 50 gr Bündnerfleisch (Zwitserse gedroogd rundvlees) per persoon
    • 50 gr ham per persoon, zoals Prosciutto
    • 1 pot augurken
    • 1 pot zilveruitjes
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 pot thee

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe alle ingrediënten op kleine bordjes. Plaats op de eettafel met de raclette grill.
    2. Nodig goede vrienden uit.
    3. Serveer zwarte thee.
    4. Elke gast krijgt een raclette bakje.
    5. Leg de kaas in de bakjes en laat smelten op de onderste grill tot hij lichtbruin is.
    6. Giet de gesmolten kaas op het bord met een stukje aardappel en eet alle etenswaren op tafel met stukjes en beetjes met de kaas op.
    7. Eet, drink en klets gezellig totdat iedereen blij, vol en tevreden is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren