Ravioli met een champignon roomsaus

    Ravioli met een champignon roomsaus

    14keer bewaard
    1uur50min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Een hemels, romig vegetarisch gerecht. Zelf ravioli maken is niet moeilijk, het neemt alleen wat tijd in beslag, maar het is zeker de moeite waard. Het ravioli deeg moet een uur staan voordat je de ravioli maakt, dus gun jezelf wat tijd voor de beste resultaten.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • Voor de ravioli
    • 300 gr witte bloem
    • 3 eieren
    • zout
    • Voor de vulling
    • 250 gr champignons, in kleine stukjes gesneden
    • 250 gr oesterzwammen, in kleine stukjes gesneden
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 1 eetlepel geklaarde boter
    • 1/2 bosje peterselie, fijngehakt
    • 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel witte bloem
    • 1 eetlepel slagroom
    • 2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • bloem voor op het werkoppervlak
    • 1 eiwit om mee te bestrijken
    • Voor de saus
    • 250 gr slagroom
    • 2 eetlepels room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 4 eetlepels witte wijn (of als alternatief bouillon)
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 1/2 bosje verse salie
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 theelepels vers geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Voor de ravioli: Zeef de bloem op een bord, maak een kuiltje in het midden en giet de losgeklopte eieren en het zout hierin. Meng alles van buiten naar binnen toe en kneed tot een soepel deeg, ofwel met je handen of een elektrische mixer. Dek af en laat gedurende een uur staan.
    2. Verhit de geklaarde boter in een pan en fruit de champignons en sjalotten totdat alle vrijgekomen vocht verdampt is. Voeg nu de oregano en peterselie toe en verwarm korte tijd. Volgende strooi je de bloem erover. Voeg de room toe en breng alles aan de kook. Tenslotte, roer je er de Parmezaanse kaas door en breng je het geheel op smaak met zout en peper.
    3. Kneed het pastadeeg opnieuw en rol het zeer dun uit, ofwel met een pastamachine of een deegroller. Bestrooi een werkoppervlak lichtjes met wat bloem en leg het deeg hierop, snijd het vervolgens in vierkantjes van 4 cm. Leg wat champignonvulling op de helft van de deegvierkantjes. Bestrijk de resterende vierkantjes met eiwit en plaats met deze zijde naar beneden over de vulling. Knijp langs alle kanten dicht, zodat er geen lucht in de ravioli zit.
    4. Breng een grote pan water aan de kook en voeg voorzichtig de ravioli toe. Kook in ongeveer 5 minuten beetgaar op een matig vuur - het water mag niet heel heftig koken.
    5. Voor de roomsaus: kook de room, slagroom en wijn. Breng op smaak met zout en peper. Bak de salieblaadjes krokant in hete olie. Leg de uitgelekte ravioli op een warm bord, giet de roomsaus erover en bestrooi met de salieblaadjes en Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    2

    lijkt me heerlijk, we gaan dit zaterdag maken (mijn dochter en ik) we laten nog weten (eventueel met foto) hoe het gelukt is - 24 jan 2013

    berts
    van
    1

    Ravioli "vers uit het schap" , sausje roeren en proeven, dit is een verrukkelijk smaakmaker, maak maar wat extra klaar. - 15 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren