Melassestroop scones

    Melassestroop scones

    13keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een traditioneel recept voor royale melassestroop scones. Een leuk alternatief voor het weekendontbijt of brunch. Ze smaken heerlijk met gembermarmelade… en daar kan ik je het recept voor geven als je dat wilt!

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 225g bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel wijnsteen (te vinden bij de kruiden in de supermarkt)
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel mixed spice of gemberpoeder
    • 25g boter
    • 25g poedersuiker
    • 1 volle eetlepel melassestroop
    • 120ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C / gasovenstand 8. Plaats het ovenrek op de bovenste stand.
    2. Zeef de bloem, zout, bakpoeder, wijnsteen, kaneel en mixed spice in een grote kom. Voeg de boter erbij en kneed zodat er kruimels ontstaan.
    3. Verwarm langzaam de melk in een kleine pan en roer de suiker en de melassestroop erdoorheen totdat het opgelost is. Haal van het vuur en roer de droge ingredienten erbij. Mix net zolang tot er een zacht deeg ontstaat.
    4. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlakte en kneed tot het deeg glad en samenhangend is.
    5. Gebruik een deegroller om het deeg tot 2-3 cm dikte uit te rollen. Snij er scones uit en rol het deeg opnieuw uit totdat het helemaal is opgebruikt. Leg de scones op een licht ingevette of met bloem bestoven bakplaat.
    6. Bak ze 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de onderkanten lichtbruin zijn.
    7. Laat ze afkoelen op een rek en serveer ze in tweeën (trek ze voorzichtig uit elkaar in plaats van een mes te gebruiken), met boter of roomkaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren