Rode wijn cake

    Rode wijn cake

    1keer bewaard
    1uur50min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze smakelijke cake is heerlijk met thee of koffie, en heeft een hint van chocolade. Hij is heerlijk luchtig en heeft een fabelachtig unieke smaak. De abrikozenjam en poedersuiker of ganache is volledig optioneel, de taart smaakt sowieso heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 250 gr boter
    • 275 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 4 eieren
    • 250 gr witte bloem
    • 5 theelepels bakpoeder
    • 2 theelepels kaneel
    • 2 theelepels cacao
    • 100 gr chocolade stukjes
    • 125 ml rode wijn
    • Om de cake mee te versieren
    • abrikozenjam
    • chocolade glazuur of ganache (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Smelt de boter in een grote kom en roer tot een licht en luchtig geheel. Voeg geleidelijk de eieren, suiker en vanille toe, onder voortdurend roeren.
    3. In een andere kom zeef je de bloem met het bakpoeder. Voeg de kaneel en cacao toe, meng goed en schep door het eimengsel. Tenslotte, giet je de rode wijn erbij.
    4. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 90 minuten. Doe een breinaald test - steek een breinaald in het midden van de cake. Als deze er schoon uit komt, is de cake klaar.
    5. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.
    6. Wanneer de rode wijn cake is afgekoeld, besmeer je hem met abrikozenjam en daarna bedekje hem met chocoladeglazuur of ganache. (Hoewel de rode wijn taart ook zonder geweldig smaakt!)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren