Roergebakken groentes met gember

    Roergebakken groentes met gember

    3keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle en gemakkelijke veganistische schotel, die heerlijk smaakt! De groenten worden knapperig en licht gekruid met gember. Voel je vrij om de hoeveelheid gember naar smaak aan te passen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 stronk broccoli, in roosjes
    • 1 wortel, geschild en in dunne reepjes gesneden
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 1 eetlepel maïzena
    • 1 eetlepel soja saus
    • 100 gr diepvries sperziebonen, in tweeën gesneden
    • 2 snufjes zout
    • 200 gr sugarsnaps
    • 1 (3 cm) stukje gemberwortel, fijngehakt, verdeeld
    • 3 kleine teentjes knoflook, geperst
    • 3 eetlepels water
    • 4 eetlepels plantaardige olie, verdeeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Combineer de maïzena, knoflook, 1/2 van de gember en 2 eetlepels plantaardige olie, roer goed. Roer de broccoli, sugarsnaps, worteltjes en sperziebonen erdoor en meng goed om alles te bedekken met het olie mengsel.
    2. In een grote koekenpan of wok verhit je de resterende 2 eetlepels olie op middelhoog vuur. Bak de groenten 2 minuten en voeg dan de sojasaus en het water toe. Roer alles goed door en voeg dan de ui, zout en de resterende gember toe. Roerbak tot de groenten gaar zijn, maar nog steeds knapperig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jammiejm
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 09 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren