Romige geroosterde pompoensoep

    Romige geroosterde pompoensoep

    6keer bewaard
    40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep is ongelooflijk lekker. Het is een gepureerde soep, gemaakt met geroosterde pompoen, wortelen, appel, salie en room. De geroosterde pompoen brengt echt een prachtige smaak met zich mee. Deze soep is makkelijk in te vriezen en kan ook worden gemaakt met butternut squash (muskaatpompoen).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 gr boter
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 wortels, fijn gesneden
    • 1 appel, geschild en in blokjes gesneden
    • 400 gr pompoen vlees, geroosterd en in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel salie bladeren
    • 700 ml kippenbouillon
    • 200 ml room (met een zo hoog mogelijk vetgehalte, minimaal 40%)
    • zout
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de boter in een grote pan en bak de ui totdat deze zacht en doorschijnend is. Voeg de wortelen, appel, geroosterde pompoen en salie toe en bak 8-10 minuten totdat alles zacht is.
    2. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine.
    3. Voeg de kippenbouillon toe en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Voeg de room toe en laat nog eens 5 minuten sudderen, maar laat niet koken. Kruid met zout en peper naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren