Hernhutter koekhartjes

    Hernhutter koekhartjes

    4keer bewaard
    55min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke traktatie voor je geliefde op Valentijnsdag. Deze romige koekjes worden bedekt met gewone en frambozen glazuur. Ze zijn ook geweldig als kerstkoekjes!

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • koekjes:
    • 400 gr witte bloem
    • 250 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 eieren
    • 200 gr basterdsuiker
    • glazuur:
    • 250 gr poedersuiker
    • 1-2 eetlepels citroensap
    • 1-2 eetlepels frambozen siroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:55min 

    1. Maak een soepel deeg van alle koekjes ingrediënten. Wikkel in folie en zet 2 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven op 200 C / gasoven stand 6. Vet bakplaten in.
    3. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm en snijd er hartjes uit. Leg ze op de bakplaten en bak 15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
    4. Roer de helft van de poedersuiker met het citroensap tot het glad is, totdat je een dik glazuur hebt. Verspreid het glazuur over de helft van de hartjes. Meng de resterende poedersuiker met de siroop en bedek er de andere kant van de hartjes mee. Laat het glazuur hard worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren