Romige savooiekool met bacon

    (5)

    Savooiekool is een goedkope, gezonde en veelzijdige groente. Het gaat goed samen met rundvlees of lamsvlees. We hebben dit kool-recept en aardappelen meestal als bijgerechten bij ons favoriete vlees. Als je geen speklappen vindt, kun je ook bacon of pancetta gebruiken.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg savooiekool
    • 2 dunne plakjes buikspek, in kleine blokjes gesneden
    • 40 gr boter
    • 50 ml room
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • geraspte nootmuskaat naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Was de savooiekool (verwijder de buitenste bladeren) en snijd ze in grove stroken of stukken.
    2. Kook de spekjes even in water en giet ze af (dit maakt het spek wat milder, maar je kunt deze stap ook overslaan indien gewenst).
    3. Kook de savooiekool kort in gezouten water, laat uitlekken en dompel onder in koud water (zo houdt de kool zijn kleur). Droog de kool. Verhit de boter in een pan en voeg de room, spek en kool toe en verwarm alles korte tijd. Meng in de pan en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties