Romige spaghetti carbonara

    Romige spaghetti carbonara

    17keer bewaard
    20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Naar mijn mening is er niets beter dan een eenvoudig bereidde, spaghetti carbonara maaltijd - een van mijn favorieten! Ik weet dat een echte carbonara geen room nodig heeft, maar deze versie is heerlijk romig.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr spaghetti
    • 200 ml room
    • 1 ei
    • 100 gr emmentaler kaas, geraspt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 mespuntje nootmuskaat
    • een klontje boter
    • 150 gr gerookte bacon of pancetta, in blokjes gesneden
    • geraspte Parmezaanse kaas (om over het gerecht te strooien)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. In de tussentijd, meng je de room, eieren en kaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    3. Giet de spaghetti af net voordat hij al dente is.
    4. Verhit een beetje boter in een diepe koekenpan, voeg het spek toe en bak het kort. Voeg de pasta toe en giet er de roomsaus over.
    5. Meng goed en laat ongeveer 2 minuten sudderen. Serveer warm met geraspte Parmezaanse kaas erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren