Rundergehaktbrood

    Rundergehaktbrood

    1keer bewaard
    1uur20min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om rundergehakt klaar te maken. Het wordt gebakken met brood, eieren, ui en kruiden en specerijen. Serveer in dikke plakken gesneden, warm of koud. Het is het perfecte broodbeleg.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 1/2 oudbakken broodjes
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 grote ui, zeer fijngesneden
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, zeer fijngesneden
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 theelepel Provençaalse kruiden
    • 1 snufje cayennepeper
    • 1/2 theelepel zoet paprikapoeder
    • zout en peper
    • 500 gr rundergehakt
    • 2 eieren
    • boter zoveel als nodig is

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7.
    2. Giet een beetje lauw water over de broodjes en laat ze weken.
    3. Verhit de olie en bak de ui tot ze zacht en doorschijnend is. Voeg de knoflook en peterselie toe en bak 2-3 minuten. Roer de tomatenpuree, Provençaalse kruiden, cayennepeper, paprikapoeder, en zout en peper erdoor.
    4. Knijp het water uit broodjes. Meng het brood, het gebakken mengsel, het gehakt en de eieren. Druk in een cakevorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.
    5. Zodra het gehaktbrood borrelt, doe je er een paar klontjes boter op. Wanneer het gehaktbrood bruin en gaar is, zet je de oven uit en laat je het nog 10 minuten in de oven staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    ik lees dit recept en ga het vanmiddag maken, het lijkt me heerlijk, dank je wel. matthea - 22 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren