Rundertong in tomaten- augurkensaus

    Rundertong in tomaten- augurkensaus

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur20min


    Maak dit als eerste!

    Rundertong wordt enorm onderschat. Het is zo mals en smaakvol! Ik bestelde dit gerecht ooit een keer ergens en vond het zo lekker dat ik mijn moeder gevraagd heb om het opnieuw voor mij te maken. Het moet een behoorlijk lange tijd sudderen, maar de voorbereidingstijd is minimaal. Ik serveer dit gerecht met rijst of gekookte aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rundertong
    • 1 wortel
    • 1 stengel selderij
    • 1 ui
    • 1 bouquet garni
    • 4 liter koud water
    • 70 gr tomatenpuree
    • 30 gr boter
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 10 kleine augurken, fijngesneden
    • 500 ml runderbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Neem een grote soeppan en doe daar de tong, wortel, selderij, ui en bouquet garn in en bedek het dan met 4 liter water. Breng aan de kook en kook op laag tot matig vuur gedurende 2,5 uur.
    2. Verwijder de tong uit de bouillon en maak hem schoon door het verwijderen van de huid en korrelige stukjes aan het eind van de tong. Snijd de tong in plakjes en laat afkoelen.
    3. Smelt de boter in een middelgrote steelpan op de middellaag vuur en roer dan langzaam de bloem erdoor en blijf roeren gedurende een minuut. Geleidelijk roer je dan de bouillon erdoor. Voeg de tomatenpuree en augurken toe. Voeg de tong toe en bedek de plakjes met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren