Pasta met asperges en kip

    (1416)

    Een licht, maar lekker pastagerecht met verse, in bouillon gekookte asperges, gesauteerde knoflook en gekruide kip.


    1214 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pak (500 gr) penne pasta
    • 5 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 2 kipfilets, in blokjes
    • zout en peper naar smaak
    • 125 ml kippenbouillon
    • 1 bosje asperges, schoongemaakt en in stukken van 2,5 cm
    • 1 teentje knoflook, in dunne schijfjes
    • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Een pan licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten en apart zetten.
    2. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur 3 eetlepels olijfolie verhitten. Kip toevoegen, op smaak brengen met zout en peper en in ong. 5 minuten gaar en bruin bakken. Apart zetten.
    3. Kippenbouillon in de pan gieten en asperges, knoflook, zout en peper toevoegen. De pan afdekken en de asperges in 5-10 minuten gaar stomen. De kip weer in de pan doen en opwarmen.
    4. Het groenten-vleesmengsel door de pasta scheppen, goed mengen en ong. 5 minuten laten staan. 2 eetlepels olijfolie erover druppelen, nogmaals omscheppen en vervolgens Parmezaanse kaas erover strooien.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1416)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties