Russische appelcake

    Russische appelcake

    9keer bewaard
    1uur45min


    9 personen hebben dit gemaakt

    In deze Russische versie van appeltaart, worden geraspte appelen gedrenkt in rum voor een exquise smaak en een ongeëvenaarde sappige cake. Dit is een heerlijk anders dan anders taart om te maken, vooral wanneer er verse appelen in overvloed zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 5-6 appels, geraspt
    • 40 ml rum
    • 250 gr boter
    • 250g suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 3 eieren
    • 250 gr witte bloem
    • 5 theelepels bakpoeder
    • 3 eetlepels cacao
    • 1 eetlepel kaneel
    • 125 gr gemalen of fijn gehakte noten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Giet de rum over de geraspte appel en laat 30 minuten intrekken.
    2. Vet een springvorm in en verwarm de oven voor op 190 ° C / gasoven stand 5.
    3. Klop de boter luchtig. Roer suiker, vanille en eieren erdoor. Meng de bloem en bakpoeder en meng geleidelijk in het mengsel samen met de cacao, kaneel en noten. Meng de appels in het mengsel en giet in de voorbereide bakvorm. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 60 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren