Saucijzenbroodjes met rundergehakt

    Saucijzenbroodjes met rundergehakt

    41keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn versie van een saucijzenbroodje. Ik herinner me dat mijn moeder ze kocht bij de slager toen we jong waren en ik was er altijd dol op! Je kan dit recept verfraaien door de binnenkant van elk broodje met mosterd te besmeren, of door andere kruiden en specerijen toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 250 gr rundergehakt
    • 12 blaadjes platte bladpeterselie, fijngesneden
    • 1 ei
    • 4 bladerdeegvelletjes
    • 1 eierdooier, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    2. Verhit een eetlepel boter in een middelgrote pan en fruit de sjalot. Doe vervolgens het gehakt erbij en strooi de peterselie erover. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    3. Meng het ei door het gehaktmengsel. Maak 4 worsten van het gehaktmengsel.
    4. Leg een worst in een vel bladerdeeg, rol op en druk de randen goed aan. Herhaal met de resterende worsten en bladerdeeg.
    5. Bestrijk ze met de losgeklopte eierdooier. Bak ze 30 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen alvorens je ze serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren