Semifreddo met honing en Kirsch

    Semifreddo met honing en Kirsch

    Voeg toe aan favorieten!
    6uur23min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een lepel van dit bevroren toetje is hemels met fruitsalade of compote, of met warme appel of perentaart. Het is belangrijk om alleen zeer verse eieren van een betrouwbare bron te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eieren
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 100 gr honing
    • 2 eetlepels Kirsch

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8min  ›  Extra tijd: 6uur in de diepvries  ›  Klaar in:6uur23min 

    1. Splits de eieren. Klop de eiwitten totdat ze stijf zijn. Zet in de koelkast.
    2. Klop de slagroom tot hij zachte pieken vormt.
    3. Verwarm de eierdooiers en de honing au bain-marie of in een metalen kom geplaatst boven een pot met kokend water. Klop tot je een zeer schuimige consistentie krijgt. Plaats de kom op een kom met ijswater en blijf roeren. Voeg de Kirsch toe.
    4. Spatel de room en de eiwitten door de eierdooiers. Doe dit in een ronde diepvriesbak en vries gedurende 6 uur in, of tot het stevig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren