Shortbread met chocolade en marsepein

    Shortbread met chocolade en marsepein

    2keer bewaard
    42min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze boterachtige koekjes worden op smaak gebracht met marsepein en cacao en vervolgens ondergedompeld in chocolade. Ze zijn de perfecte traktatie voor elk moment in het jaar. Pak ze in doorzichtig folie in en je hebt een heerlijk cadeau.

    Ingrediënten
    Porties: 100 

    • 50 gr marsepein
    • 2 kleine eieren
    • 250 gr zachte boter
    • 200 gr witte bloem
    • 175 gr maïzena
    • 40 gr ongezoete cacao poeder
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 snufje zout
    • donkere chocolade cakeglazuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:42min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasoven stand 3. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Verkruimel de marsepein. Scheid 1 ei en meng de dooier door de marsepein.
    3. Voeg het eiwit toe, een heel ei, boter, bloem, maïzena, cacao, suiker en zout en roer alles goed door elkaar met behulp van een elektrische mixer.
    4. Breng het beslag over in een spuitzak met een grote opening. Vorm rondjes in de vorm van de letter O op de bakplaat en bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
    5. Smelt het chocolade glazuur volgens de instructies op de verpakking en versier de koekjes ermee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren