Sint-jakobsschelpen en groenten in vermout

    Sint-jakobsschelpen en groenten in vermout

    2keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een elegant voorgerecht waar je gasten van onder de indruk zullen zijn. Aangebraden sint-jakobsschelpen worden geserveerd met groenten gebakken in een droge vermout. Het is perfect voor een speciale gelegenheid, zoals verjaardagen, Valentijnsdag of Kerstmis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 prei, in ringen gesneden
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 100 ml droge vermout
    • 2 wortels, geraspt
    • 8 sint-jakobsschelpen
    • 1 klontje boter
    • 1 theelepel gehakte peterselie, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in grote koekenpan tot deze heet is. Bak de ui gedurende 5 minuten.
    2. Roer de prei en wortelen erdoor; bak gedurende 3 minuten.
    3. Voeg de droge vermout toe en zet het vuur laag. Kook 2 minuten.
    4. Verhit de boter in een andere koekenpan op hoog vuur. Schroei de sint-jakobsschelpen ongeveer 1 minuut per kant dicht of tot ze bruin zijn.
    5. Doe de prei en wortelen op een bord, voeg de sint-jakobsschelpen toe, garneer met peterselie en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren