Sint-jakobsschelpen met champagne

    Sint-jakobsschelpen met champagne

    5keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit elegante voorgerecht is heerlijk en eenvoudig te maken. Sappige sint-jakobsschelpen worden geserveerd met een romige saus van champagne. Het is decadent genoeg om op te dienen met Kerstmis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eierdooier
    • 100 gr champignons, in blokjes gesneden
    • 12 sint-jakobsschelpen
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 300 ml champagne
    • 30 gr boter
    • 50 ml crème fraîche
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten gedurende 5 minuten of tot ze gaar zijn.
    2. Roer de champignons erdoor en bak tot ze gaar zijn. Als de champignons te veel sap afgeven, giet het af.
    3. Voeg de sint-jakobsschelpen toe en roer. Giet de champagne erover en laat 10 minuten koken op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Schep de saus uit de pan haal van het vuur en zet de deksel erop.
    5. Zeef de saus in een schone pan. Verwarm en laat de vloeistof met de helft verminderen op hoog vuur.
    6. Klop de eierdooier los met de crème fraîche. Roer in de in volume verminderde saus.
    7. Doe de sint-jakobsschelpen en champignons in de pan erbij en bak op matig vuur nog eens 2 minuten. Dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren