Pasta Siciliano

    Pasta Siciliano

    18keer bewaard
    35min


    199 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en eenvoudig pastagerecht op basis van zongedroogde tomaten, olijven, pijnboompitten, feta en rode chilischilfers. Het is een authentieke variatie dat in ons gezien enthousiast onthaald wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pak (500 gr) farfalle pasta
    • 60 ml olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel rode chilischilfers
    • 2 eetlepels citroensap
    • 70 gr pijnboompitten
    • 60 gr zwarte olijven, in schijfjes
    • 16-20 zongedroogde tomaten, fijngesneden
    • 250 gr feta, verbrokkeld
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen. De farfalle in 8-10 minuten al dente koken en afgieten.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin de knoflook lichtbruin bakken. Chilischilfers en citroensap toevoegen. Pijnboompitten, olijven en zongedroogde tomaat erdoor roeren. Door de gekookte pasta en feta scheppen en op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren