Sint-jakobsschelpen met prei

    Sint-jakobsschelpen met prei

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Houd de schelpen als je kunt, zodat je de sint-jakobsschelpen kan opdienen in de schelpen. Ik vind de kuit (het oranje deel van de verse sint-jakobsschelpen) ook altijd lekker, dus dat voeg ik meestal toe aan dit recept, maar dit is aan jou natuurlijk. Dit is een goed recept voor de feestdagen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr boter, in blokjes
    • 2 sjalotjes, gesnipperd
    • 4 preien, alleen het witte gedeelte, gesneden in 5 cm lange stukken
    • 1 wortel, gesneden in 5 cm lange stukken
    • 250 ml droge witte wijn (bijv. Muscadet)
    • zout en peper naar smaak
    • 8 sint-jakobsschelpen
    • 100 ml, crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten gedurende 5 minuten. Voeg de prei en wortelen toe en bak 2 minuten. Voeg de witte wijn toe en kook onafgedekt 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    2. In de tussentijd verhit je de resterende boter in een andere koekenpan op hoog vuur. Als de boter bruin begint te worden, doe je de sint-jakobsschelpen in de pan. Bak de sint-jakobsschelpen een minuut aan elke kant.
    3. Doe de crème fraîche bij de prei en roer.
    4. Leg wat prei en wortel op elk bord en daarna twee sint-jakobsschelpen per bord.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren