Smakelijke tomatencoulis

    Smakelijke tomatencoulis

    2keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige saus om te maken in het tomatenseizoen. Hij is simpel, vers en lekker. Serveer met pasta, quenelles, vlees of vis.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 15 tomaten, in vieren gesneden
    • 18 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 3 laurierblaadjes
    • 3 uien, fijngehakt
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 25 gr verse tijm, basilicum of rozemarijn, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui tot deze lekker gaan ruiken. Roer de tomaten, laurier en kruiden erdoor.
    2. Laat onafgedekt sudderen op een laag vuur gedurende ongeveer 45 minuten. Verwijder de laurierblaadjes en doe alles vervolgens in een blender of foodprocessor. Mix tot een gladde massa.
    3. Gebruik direct of leg in de vriezer voor later gebruik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren