Snoek quenelles in dillesaus

    Snoek quenelles in dillesaus

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van mijn favoriete recepten voor de koude maanden wanneer ik iets speciaals wil maken voor gasten. Witte rijst erbij is het lekkerst. Ik heb geen vleesmolen dus ik maal de vis in de keukenmachine.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • quenelles:
    • 2 sneetjes zachte witte toast, korst verwijderd
    • 225 ml gekoelde slagroom
    • 500 gr snoek of tilapiafilet
    • 1 gekoeld eiwit
    • zout en versgemalen witte peper naar smaak
    • snufje nootmuskaat
    • 1,25 l visbouillon
    • 250 ml droge witte wijn
    • Saus:
    • 1 eetlepel boter
    • 1 hele sjalot, gepeld en fijngehakt
    • 115 ml droge witte wijn
    • 115 ml slagroom
    • 1 eetlepel fijngehakte verse dille
    • zout en versgemalen witte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Zet een metalen mengkom in de diepvries.
    2. Doe de toast in een kom en giet de room erover. Pureer met een vork tot een gladde massa en zet in de koelkast.
    3. Maal de vis zeer fijn in een foodprocessor. Doe het vervolgens in de gekoelde metalen kom en roer er het eiwit door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en meng met de room. Zet in de koelkast.
    4. Meng de visbouillon en de wijn samen en breng aan de kook in een brede pan. De pan moet groot genoeg zijn om de quenelles in een enkele laag in te leggen. Verlaag het vuur, de vloeistof moet net sudderen, anders vallen de quenelles uit elkaar.
    5. Vorm met behulp van twee theelepels kleine balletjes en laat ze voorzichtig in de bouillon zakken. Dek af en laat 20 minuten sudderen, of tot ze gaar zijn.
    6. In de tussentijd maak je de saus. Smelt de boter in een kleine steelpan en fruit de sjalot glazig. Voeg de wijn toe en laat gedurende 10 tot 15 minuten sudderen. Als de saus iets is verminderd, roer je de room en de dille erdoor en laat je de saus opwarmen maar niet koken. Breng op smaak met zout en peper.
    7. Verwijder de quenelles met een schuimspaan uit de bouillon en leg ze in een voorverwarmde ondiepe schaal. Giet de saus erover en serveer onmiddellijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren