Soep met rund en griesmeel knoedels

    Soep met rund en griesmeel knoedels

    1keer bewaard
    3uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Er gaat niets boven een griesmeel knoedelsoep gemaakt met runderbouillon. Dit is een Duits gerecht dat Grießnockerlsuppe genoemd wordt. Griesmeel knoedels zijn geschikt om in te vriezen, evenals de bouillon. Het gekookte rundvlees kan weer gebruikt worden in andere gerechten, zoals een salade met gemarineerd rundvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Runderbouillon
    • 500 gr runderpoot
    • 750 gr runderbotten
    • 1 grote ui, gepeld en gehalveerd
    • 1 laurierblad
    • 1/4 theelepel zwarte peperkorrels
    • zout
    • 1 prei, schoongemaakt en gesneden
    • 1 wortel, geschild en in plakjes gesneden
    • 1 pastinaak, geschild en in vieren gesneden
    • 1 stengel bleekselderij, schoongemaakt en in stukjes gesneden
    • 1 raap, geschild en in plakjes gesneden
    • versgemalen zwarte peper
    • Knoedels
    • 125 ml melk
    • 120 gr griesmeel
    • 80 gr zachte boter
    • 2 eieren
    • zout
    • snufje nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:3uur 

    1. Spoel voor de bouillon het lees en de botten af onder koud water en doe ze in een pan. Voeg 2 liter koud water toe, evenals de ui, het laurierblad, de peper en het zout. Als je de bouillon niet direct gaat gebruiken voeg dan het zout nog niet toe, want dat kan het zuur worden, vooral als het warm weer is. Breng aan de kook en verwijder het schuim tijdens de eerste 30 minuten van het koken. Verlaag de temperatuur en laat de bouillon 1 uur sudderen.
    2. Voeg de prei, wortel, pastinaak, selderij en raap toe. Laat nogmaals een uur zachtjes koken. Haal de bouillon door een fijne zeef en doe terug in de pan. Breng op smaak met zout en peper, laat afkoelen en zet daarna in de koelkast. Haal de laag vet ervan af als je hem weer gaat opwarmen.
    3. Voor de knoedels verwarm je de melk in een kleine steelpan en voeg de boter eraan toe. Roer de griesmeel er geleidelijk door, terwijl continu roert met een houten lepel. Klop de eieren lichtjes en voeg ze toe. Het mengsel moet glad en klontvrij zijn. Breng op smaak met zout en nootmuskaat en laat minstens 30 minuten op een koude plek staan.
    4. Vorm kleine balletjes, met behulp van twee lepels of je (natte) handen. Laat de balletjes in de hete bouillon zakken en laat gedurende 15 minuten sudderen. Niet laten koken, want dan vallen de zeer delicate knoedels uit elkaar. Serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren