Spaghetti alla puttanesca met basilicum

    Spaghetti alla puttanesca met basilicum

    1keer bewaard
    22min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb liever meer saus dan pasta. Anders dan bij andere puttanesca recepten, gebruikt dit recept een grote hoeveelheid tomatenpastasaus. Als je zelfgemaakte saus gebruikt, smaakt het uiteraard beter, maar deze versie is ook nog steeds heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gr spaghetti
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of fijngeperst
    • 1 eetlepel ansjovispasta
    • 475 ml kant en klare tomatenpastasaus
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 20 ontpitte Kalamata olijven
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 mespuntje cayennepeper
    • klein bosje verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Breng een grote pan water aan de kook met daarin een scheutje olijfolie en een flinke snuf zout. Voeg de spaghetti toe aan het kokende water en koken tot deze al dente is.
    2. In de tussentijd verhit je de olijfolie in een steelpan. Fruit de knoflook glazig.
    3. Voeg de tomatensaus toe en laat 5 minuten koken.
    4. Voeg de kappertjes en olijven toe en laat nog 5 minuten sudderen.
    5. Breng op smaak met zout, cayennepeper en peper. Hak de basilicum fijn en voeg deze op het einde toe.
    6. Zodra de spaghetti beetgaar is, giet je hem af en meng je er onmiddellijk de saus door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren