Stol zonder te kneden

    Stol zonder te kneden

    2keer bewaard
    2uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Stol is een Duitse brood-achtige cake, die traditioneel wordt gegeten gedurende het kerst-seizoen. In deze versie wordt bakpoeder gebruikt in plaats van gist en je hoeft niet te kneden!

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 5 eieren
    • 250 gr boter
    • 250 gr basterdsuiker
    • 250 gr magere kwark
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • citroen olie of extract naar smaak
    • 375 gr bloem
    • 125 gr maïzena
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 200 gr gesneden gedroogd gemengd fruit
    • 100 gr krenten
    • 100 gr rozijnen
    • 125 gr gepelde amandelen
    • 125 gr hele hazelnoten
    • 125 gr walnoten, grof gehakt
    • 1 scheutje cognac
    • boter om in te vetten
    • voor het glazuur:
    • 1-2 eetlepels poedersuiker
    • 1 eiwit
    • 1/2 theelepel olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Meng de eieren met de boter en suiker tot een luchtige massa. Roer de kwark erdoor, vervolgens de vanille en citroenolie.
    2. Meng de bloem en de maïzena met bakpoeder en zeef door de eieren. Roer het gemengde fruit, krenten, rozijnen, amandelen, hazelnoten en walnoten erdoor. Breng op smaak met een scheutje cognac.
    3. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    4. Vet twee 25 cm lange blikken of één 32 cm blik in. Giet het beslag erin en maak de bovenkant plat. Bak 80 tot 120 minuten op de onderste plank van de oven.
    5. Laat de stol(len) afkoelen in het blik en haal ze er vervolgens uit. Roer genoeg poedersuiker met het eiwit en de olie om een mooi glazuur te vormen dat vloeibaar genoeg is om over de stol te gieten. Giet het vervolgens over de stol.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren