Pastasalade met kip en pinda-gember dressing

    Pastasalade met kip en pinda-gember dressing

    21keer bewaard
    55min


    97 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke salade voor een zwoele zomeravond, maar eigenlijk het hele jaar door lekker. De kip kunt u vervangen door plakjes rosbief of garnalen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Dressing
    • 5 eetlepels pindakaas (zonder stukjes)
    • 4 eetlepels ketjap
    • 2 eetlepels rijstazijn
    • 1 eetlepel knoflook-chilisaus
    • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker, samengepakt
    • 1 eetlepel verse gember, zeer fijngesneden
    • 1/8 theelepel rode chilischilfers
    • 3 eetlepels kippenbouillon
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • Salade
    • 1 pak (500 gr) ongekookte linguine pasta
    • 500 gr gekookt kippenvlees, in reepjes
    • 125 gr wortel, in zeer fijne reepjes
    • 6 lente-uien, fijngesneden
    • 1 rode paprika, ontlijst en in reepjes
    • 1 stengel selderie, in dunne reepjes
    • 25 gr verse koriander, fijngesneden
    • 75 gr geroosterde en gehakte pinda's ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:55min 

    1. De dressing: pindakaas, ketjap, rijstazijn, knoflook-chilisaus, basterdsuiker, rode chilischilfers en 3 eetlepels kippenbouillon in blender of keukenmachine tot een glad geheel mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Naar smaak de dressing verdunnen met water of extra bouillon.
    2. Een pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de linguine in 8-10 minuten beetgaar koken. Afgieten en de pasta in een grote mengkom doen.
    3. Kip, wortel, lente-ui, rode paprika, selderie en koriander aan de linguine toevoegen. De dressing erover verspreiden en het mengsel omscheppen om een dressinglaagje te geven. De salade over 8 borden verdelen en elke portie garneren met wat pinda's.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Echt lekker gegeten, Dit recept maakt de tongen los. Ik heb de pastasalade met penne gemaakt en zonder selderij. - 19 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren