Cakerol met aardbeien

    Cakerol met aardbeien

    3keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Er is iets speciaal aan een klassieke cakeroll of "swiss roll". Ze zijn nooit uit de mode gegaan! Ik kijk altijd uit naar het aardbeienseizoen, dan kan ik deze aardbeien-cakerol bakken. Je kunt ook andere bessen gebruiken, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor de cake
    • 4 eierdooiers
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 175 gr basterdsuiker
    • eiwit van 4 eieren
    • 1 snufje zout
    • 100 gr witte bloem
    • 75 gr maïzena
    • 1 theelepel bakpoeder
    • Voor de vulling
    • 500-750 gr aardbeien
    • citroensap
    • suiker voor de aardbeien
    • 400 ml room
    • 1 theelepel vanille-extract
    • ongeveer 6 eetlepels vlierbloesem jam (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Klop de eierdooiers met de citroenschil tot het schuimig is en voeg geleidelijk 2/3 van de suiker toe. Klop de eiwitten met 4 eetlepels koud water en zout stijf en voeg geleidelijk de rest van de suiker toe. Roer de eiwitten door het eigeel.
    2. Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder in een kom en roer in het eimengsel.
    3. Verwarm de oven voor op 160 C / gasoven stand 2. Bekleed een Swiss roll bakblik met bakpapier en verdeel het cake mengsel erin. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten (verlaag eventueel de temperatuur tot 120 C na 5 minuten als je merkt dat de cake te bruin wordt).
    4. Ondertussen leg je 8-10 aardbeien opzij voor de decoratie en was en snijd je de resterende aardbeien. Marineer ze in een kom met suiker en citroensap.
    5. Bestrooi een theedoek met de suiker en draai de gebakken cake hierop. Verwijder het bakpapier en rol de sponscake, terwijl deze nog warm is en laat daarna afkoelen.
    6. Voor de vulling: Klop de slagroom met de vanille.
    7. Rol de cake zorgvuldig uit en verspreid de vlierbloesem jam erover. Dan een laag slagroom en tenslotte de gemarineerde aardbeien.
    8. Rol de cake weer voorzichtig op. Leg de cakerol op een bord met de naad naar beneden (je kan dit het beste doen terwijl hij nog steeds in de theedoek zit) en bedek met de resterende room. Garneer met een paar aardbeien helften of hele aardbeien.
    9. Laat gedurende een paar uur in de koelkast staan voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren