Tiramisu met amaretto

    (7)
    25 minuten

    Het klassieke Italiaanse dessert met een amandel twist. Het is romig, rijk van smaak en ongelooflijk makkelijk te maken. In koffie gedrenkte lange vingers worden gelaagd met een naar amaretto smakende mascarpone. LET OP: Dit recept bevat rauwe eieren.


    84 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 ml koffie, afgekoeld
    • 150 gr lange vingers
    • 2 eieren, apart te verwerken
    • 200 gr mascarpone
    • 3 eetlepels amaretto
    • 70 gr basterdsuiker
    • cacaopoeder om mee te versieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Klop de eiwitten stijf.
    2. In een andere kom klop je de eierdooiers, suiker en amaretto tot een schuimig geheel. Roer de mascarpone erdoor,en daarna de eiwitten.
    3. Week de lange vingers in de koffie en leg ze vervolgens in een schaal (of 4 kleine schaaltes). Giet de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers.
    4. Voeg nog een laag van geweekte lange vingers toe, gevolgd door het resterende mascarpone mengsel.
    5. Zet minstens 4 uur in de koelkast. Bestrooi het geheel met cacaopoeder alvorens het op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    5

    Geweldig zo lekker  -  31 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren