Tomaten basilicum taart

    Tomaten basilicum taart

    3keer bewaard
    3uur30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze vegetarische tomaat en basilicum taart is een van mijn klassiekers - ik maak hem vaak voor de lunch. Met een gemengde salade en vers brood, smaakt hij heerlijk. De tomatentaart kan de volgende dag worden opgewarmd en geserveerd worden als ontbijt of voor onderweg.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 250 gr witte bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 ei
    • 2 eetlepels koud water
    • bloem om het deeg over te rollen
    • 4-6 tomaten
    • 3 eieren
    • 60 gr roomkaas
    • 40 gr zure room
    • 300-350 gr Goudse kaas, geraspt
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 1 bosje verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed in een grote kom, de bloem, boter, zout, 1 ei en 2 eetlepels koud water tot een deeg.
    2. Wikkel in plasticfolie en leg het in een plastic container met een deksel en zet dit 2 uur in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Vet een springvorm in met boter. Rol het gekoelde deeg op een beetje bloem en bedek er de bodem en zijkanten van de springvorm mee. Prik het deeg enkele malen met een vork in.
    4. Bak het voor in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
    5. In de tussentijd was en droog je de tomaten, verwijder de harde binnenkant en snijd ze in dikke plakken.
    6. Meng in een grote kom het andere ei, de roomkaas, zure room en Goudse kaas met een houten lepel. Breng op smaak met zout en peper.
    7. Spoel de basilicum af met koud water, schudt droog, plukken de bladeren en snijd ze in dunne reepjes. Bewaar wat voor de garnering en meng de rest in het eimengsel.
    8. Verspreid enkele schijfjes tomaat gelijkmatig over de gebakken deegbodem en giet de helft van het ei-kaasmengsel erover. Voeg nog een laag tomaat toe en giet de rest van de eieren en kaas erover. Dek daarna af met plakjes tomaat.
    9. Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en strooi de rest van de basilicum erover. Serveer terwijl de taart nog warm is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijke taart, wat aangepast door deeg voor hartige taart te gebruiken, gefruit uitje en teentje knoflook op eerste laag en plakjes courgette op tomaat gelegd. - 01 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren