Tonijn en tomaat quiche (tarte au thon)

    Tonijn en tomaat quiche (tarte au thon)

    22keer bewaard
    1uur20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een ongelooflijk eenvoudig gerecht, dat zeer makkelijk te maken is. Deegbakjes worden gebakken met tonijn, tomaten en Gruyere in een ei-mengsel. Serveer warm of koud, als voorgerecht of hoofdgerecht. Ook geschikt voor lunchpakketten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 rol kant-en-klaar zanddeeg (of hartige taart deeg)
    • 1 eetlepel witte bloem
    • 2 el Dijon mosterd
    • 2 (120 gr) blikjes tonijn in water
    • 3 rijpe tomaten, in plakjes gesneden
    • 300 gr geraspte gruyère
    • 4 eieren
    • 500 ml (koffie)room
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    2. Bestrooi een schoon oppervlak met 1 eetlepel bloem en rol het deeg een beetje uit. Bedek er twee ingevette taartvormen mee.
    3. Bedek het deeg met bakpapier en giet er droge bonen (of bak-gewichten) over. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
    4. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Smeer de mosterd over het gebakken deeg.
    5. Ondertussen klop je de eieren. Voeg de tonijn, zout, peper, room en 3/4 van de Gruyère toe. Giet dit in de bodem en leg plakjes tomaat er bovenop.
    6. Bestrooi met de resterende kaas en bak gedurende 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren