Tortelli di San Giuseppe (Zwitserse donuts)

    Tortelli di San Giuseppe (Zwitserse donuts)

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze 'donuts' komen uit Ticino, Zwitserland, en zijn gemaakt voor carnaval en ter ere van de Dag van St Jozef op 19 maart. Ze zijn absoluut heerlijk warm geserveerd nadat ze zijn bestrooid met poedersuiker.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 ml water
    • 50 gr boter
    • 50 gr suiker
    • 1 snufje zout
    • 150 gr bloem
    • geraspte schil van 1/2 citroen
    • 1 eetlepel cognac
    • 4 eieren
    • olie voor frituren
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng water, boter, suiker en zout aan de kook. Voeg de bloem toe en kook onder voortdurend roeren. Voeg de citroenrasp en cognac toe. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
    2. Klop de eieren en roer ze door het mengsel. Zet het beslag 2 uur in de koelkast.
    3. Verhit de olie. Maak met theelepels kleine balletjes deeg en bak, Laat ze in de hete olie drijven tot ze goudbruin zijn. Dep ze met keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren