Tunesisch shortbread

    (4)

    Deze gluten-vrije koekjes zijn heerlijk boterachtig en lekker zacht. Ze worden gemaakt met kikkererwtenmeel, boter, suiker en rozenwater.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 300 gr kikkererwtenmeel (gram of besan)
    • 300 gr koude boter, in stukjes gesneden
    • 300 gr poedersuiker
    • een paar druppels rozenwater

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven tot 160 C / gasoven stand 2 1/2. Bedek twee bakplaten met bakpapier.
    2. Verwerk het kikkererwtenmeel, boter, poedersuiker en rozenwater in een keuken machine tot een stevige deegbal.
    3. Rol het deeg dik uit op een met bloem bestrooid werkoppervlak. Als alternatief kun je er ook smalle dikke rollen mee vormen en deze snijden. Leg ze op de voorbereide bakplaten.
    4. Bak in voorverwarmde oven gedurende 10 minuten of tot ze licht goudbruin zijn. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze in luchtdichte blikken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren