Turkse komkommersalade met yoghurtdressing (Cacik)

    Turkse komkommersalade met yoghurtdressing (Cacik)

    17keer bewaard
    1uur10min


    45 personen hebben dit gemaakt

    In Turkije wordt komkommersalade meestal geserveerd als voorgerecht (meze) of bijgerecht bij vleesgerechten. Het is gemakkelijk te bereiden en smaakt heerlijk fris. De salade smaakt bijzonder goed met kleine komkommers omdat ze meer smaak hebben, maar je kan ook normale komkommer gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 grote of 4 kleine komkommers, geschild, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
    • zout
    • 400 gr yoghurt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt (optioneel)
    • 2 takjes verse munt, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Leg de plakjes komkommer in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat gedurende 30 minuten tot een uur uitlekken.
    2. Meng yoghurt en knoflook in een kom en roer de munt erdoor. Roer de uitgelekte komkommer erdoor en wellicht nog wat zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren