Ui en bacon quiche

    Ui en bacon quiche

    15keer bewaard
    2uur25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze Duitse quiche is stevig en zeer eenvoudig te maken. Kruimeldeeg wordt gebakken met gebakken uien, spek, eieren en room. Eenvoudig en heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr witte bloem
    • 125 gr margarine
    • 4 eieren
    • 15 gr boter
    • 500 gr uien, gesnipperd
    • 200 gr bacon, in blokjes gesneden
    • 150 gr slagroom
    • zout en vers gemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels karwijzaad
    • bloem om te bestrooien
    • margarine om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Vet een 25 cm ronde springvorm in.
    2. Maak van de gezeefde bloem, margarine, 1 ei en 1 snufje zout een soepel deeg. Dek af en zet tenminste 30 minuten in de koelkast.
    3. Ondertussen bak je de bacon in boter. Voeg uien toe en bak ze op een zeer laag vuur gedurende 30 minuten. Zet opzij en laat iets afkoelen.
    4. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7.
    5. Bedek de bodem en zijkanten van de voorbereide springvorm met deeg. Vul met het uimengsel.
    6. Klop de resterende eieren samen met de room, zout en peper. Giet over het uimengsel. Bestrooi met karwijzaad en bak ongeveer 40 minuten, of totdat de bovenkant licht gebruind is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren