Uri Rispor (Zwitserse rijst met prei)

    Uri Rispor (Zwitserse rijst met prei)

    3keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Rispor is een rijstgerecht uit Zwitserland, met hetzij Uri of Sbrinzkaas. De naam komt van het Italiaanse woorden Riso en Porri - rijst en prei. Het is lekker met stoofvlees of worst. Als je geen Uri of Sbrinz kan vinden, gebruik dan Gruyère of Emmentaler.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg prei
    • 80 gr boter
    • 1,5 liter vleesbouillon (kip werkt goed)
    • 400 gr rijst
    • 1 mespuntje peper
    • 1 mespuntje geraspte nootmuskaat
    • 100 gr geraspte kaas (bij voorkeur Uri of Sbrinz)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwijder de buitenste bladeren prei en snijd de prei in de lengte doormidden. Was goed en snijd ze in ongeveer 2 cm brede plakjes. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de prei kort. Giet de bouillon erbij en kook 5-6 minuten.
    2. Voeg de rijst toe en kook alles zonder deksel of roeren gedurende 18-20 minuten, tot de rijst gaar is en alle bouillon is opgenomen.
    3. Smelt de rest van de boter, maar laat het niet bruin worden, en meng met de geraspte kaas net voor het opdienen en meng daana met de rispor. Breng op smaak met een snufje peper en nootmuskaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren