Pastasaus met wodka

    Pastasaus met wodka

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze wodkasaus is al eeuwen oud, maar er bestaan vele individuele variaties. U kunt de saus dus ook naar uw eigen smaak aanpassen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 5 eetlepels tomatenpuree
    • 250 ml wodka van goede kwaliteit
    • 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes
    • 400 ml passata (tomatensaus)
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gedroogd tijm
    • 1 theelepel gedroogde peterselie
    • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijnpoeder
    • 60 ml water (eventueel)
    • 250 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. Ui en knoflook toevoegen en ong. 5 minuten bakken tot de ui zacht en doorzichtig is. De tomatenpuree toevoegen en klontjes eruit roeren. Wodka toevoegen en op een matig hoog vuur aan de kook brengen. 1 minuut laten koken, vervolgens de stukjes tomaat en passata toevoegen. Op smaak brengen met oregano, peper, zout, tijm, peterselie en rozemarijn.
    2. De pan weer aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten de pan afdekken en af en toe roerend 45 minuten laten sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik wordt, maar niet te waterig maken, omdat er ook nog room wordt toegevoegd. Als de saus gaar is voldoende room toevoegen om naar smaak kleur en consistentie te bepalen. In 5-10 minuten laten opwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren