Verse tomaten taart

    Verse tomaten taart

    3keer bewaard
    1uur20min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een elegante manier om gebruik te maken van verse tomaten als ze in het seizoen zijn. Zanddeeg wordt gevuld met gestoofde tomaten, in plakken gesneden tomaten en kruiden. Geniet ervan met een lichte zomerse salade, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1/2 ui, fijngesneden
    • 1 rol kant-en-klaar zanddeeg
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel witte bloem
    • 1 theelepel Provençaalse kruiden
    • 2 tomaten, in plakjes gesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 6 rijpe tomaten, grof gesneden
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    2. Doe het deeg in een ingevette quicheschaal. Bedek met bakpapier en giet er enkele gedroogde bonen over (of gewichten). Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat gedurende 5 minuten afkoelen.
    3. In de tussentijd verhit je de olie in een koekenpan en bak je de knoflook en ui 2 tot 3 minuten. Voeg de gehakte tomaten toe en bak op matig vuur gedurende 15 minuten of totdat het sap met de helft verminderd is. Breng op smaak met zout.
    4. Besmeer het deeg met mosterd, en giet er dan de gekookte tomaten over. Leg de gesneden tomaten er bovenop, bestrooi ze met Provençaalse kruiden en peper. Bak in de oven gedurende 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 15 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren