Weense hazelnootkoekjes

    Weense hazelnootkoekjes

    4keer bewaard
    30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze boter zandkoekjes zijn luchtig en gevuld met heerlijke noten. Spuit het beslag in elke vorm die je wilt. Serveer met een grote mok thee.

    Ingrediënten
    Porties: 100 

    • 250 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 ei
    • 250 gr basterdsuiker
    • 125 gr gemalen hazelnoten
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 375 gr bloem
    • Voor het decoreren
    • gesmolten chocoladetaart glazuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5. Vet een bakplaat in of bedek hem met bakpapier.
    2. Klop de boter in korte tijd romig. Roer het ei erdoor, en vervolgens geleidelijk de suiker, hazelnoten, vanillesuiker en bloem. Doe het beslag in een spuitzak met een ster-vormig mondstuk.
    3. Vorm kleine en middelgrote maantjes of cirkels op de voorbereide bakplaat.
    4. Bak gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goudbruin zijn.
    5. Laat de koekjes afkoelen en bedek ze met chocolade, indien gewenst. Laat opstijven en bewaar ze in een koekblik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HansdeBoer
    0

    Ik heb het recept exact uitgevoerd. Het deeg was te taai om te spuiten met een spuitzak. Ik moest zoveel kracht zetten dat de (professionele) zak openscheurde. Óf de verhoudingen kloppen niet, óf er is een nadere instructie nodig. Heb ik de hazelnoten misschien te fijn gemalen? Hoe klop je boter luchtig? Ik hield een compacte klont vet, en de mixer begon te roken. Heb maar balletjes van het deeg gedraaid. - 12 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren