Weense koekjes

    Weense koekjes

    6keer bewaard
    30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze shortbread koekjes zijn romig, zoet en oh-zo-heerlijk. Ze worden samengevoegd met bessenjam, natuurlijk kun je elke smaak jam gebruiken die je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 55 

    • 250 gr zachte boter
    • 125 gr basterdsuiker
    • 2 theelepels vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 2 eierdooiers
    • 250 gr witte bloem
    • 150 gr maïzena
    • bessenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5.
    2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig geheel. Roer de eieren en eierdooiers erdoor. Zeef de bloem en maïzena erdoor.
    3. Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine o's op een ingevette bakplaat. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
    4. Laat afkoelen en voeg twee koekjes samen met jam. Laat opstijven en bewaar in blikken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren