Worst met een appel- en Calvados saus

    Worst met een appel- en Calvados saus

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit Franse gerecht wordt traditioneel gemaakt met bloedworst. Maar gewone worsten werken ook bijzonder goed. Serveer met aardappelen, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 ml Calvados
    • 100 ml crème fraîche
    • 25 gr boter
    • 6 worsten
    • 8 stevige appels, verdeeld
    • een klein beetje water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil en snijd 4 appels. Doe ze in een pan met een beetje water. Kook 15 minuten of totdat de appels zacht zijn. Voeg meer water toe als dat nodig is om de appelmoes niet aan te laten branden.
    2. Doe de worsten in een Tefal koekenpan. Prik ze meerdere malen met een vork, en bak ze op een laag vuur gedurende tenminste 10 minuten.
    3. Schil de resterende appels en snijd ze in vieren. Smelt wat boter in een andere koekenpan op laag vuur. Blus de pan met de Calvados.
    4. Voeg de crème fraîche toe en bak een paar minuten tot het dik wordt.
    5. Doe wat appelmoes op een bord, bedek deze met de worstjes, stukjes appel en de Calvados saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren