Worst, appel en rozijnen vulling
1 / 1 Foto van:  tat2whttrsh aka Lambchop’s
Blader

Worst, appel en rozijnen vulling

Ik kreeg dit recept van een Amerikaanse vriend. De vulling wordt apart gemaakt en kan worden gebruikt om pluimvee te vullen - of het kan ook gewoon worden bereid en gegeten zoals het is. Het is vooral lekker met gebraden kalkoen.

Julian

Ingrediënten

Porties: 18 

  • 150 gr rozijnen
  • 350 ml sinaasappelsap, verdeeld
  • 250 gr gehakte selderij
  • 1 grote ui, in stukjes gesneden
  • 225 gr boter, verdeeld
  • 450 gr varkensworstjes
  • 450 gr paneermeel
  • 4 middelgrote taart appels, geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
  • 120 gr gehakte pecannoten
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

  1. Breng 250 ml van het sinaasappelsap en de rozijnen aan de kook. Haal van het vuur en zet opzij.
  2. Smelt 100 gr boter in een pan, bak de selderij en ui tot ze zacht zijn en doe in een grote kom. Knijp het vlees uit de worstjes, bak in dezelfde pan en giet het vet af.
  3. Doe de worstjes, paneermeel, appels, pecannoten, resterende sinaasappelsap en de resterende boter in de kom met de selderij en de uien. Giet de kippenbouillon erbij en breng op smaak met tijm, Provençaalse kruiden, zout en peper. Meng goed.
  4. Doe de vulling in twee kleine, ingevette bakblikken, dek af en bak op 160 C / gasoven stand 2 gedurende ongeveer 1 uur. Dek de bakblikken niet langer af en bak nog 10 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties