Zalm met romige spinazie

    Zalm met romige spinazie

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kies zeer verse zalm steaks voor dit eenvoudige, maar heerlijke recept. Dit is een fris en licht gerecht dat kan worden gegeten op elk moment. Het is heerlijk met gekookte aardappelen of met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels boter, verdeeld
    • 4 (200 gr) zalmfilets
    • 2 sjalotjes, gesnipperd
    • 1 zak verse spinazie (ongeveer 250 gr)
    • 100 ml halfvolle crème fraîche
    • 3 eetlepels gehakte verse peterselie, bieslook en tijm
    • het sap van 1/2 citroen
    • 1 citroen, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit 1 eetlepel van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalm filets toe en bak gedurende 15 minuten, draai ze na 7 minuten om.
    2. Verhit 1 eetlepel boter in een grote pan en bak de sjalotjes op een matig vuur gedurende 5 minuten. Voeg de spinazie toe en kook tot het water volledig verdampt is. Voeg de crème fraîche toe en laat het verminderen tot het een dikker sausje is.
    3. Leg de zalmfilets op een serveerschaal en besprenkel met citroensap. Bestrooi met kruiden en garneer met schijfjes citroen. Serveer met de spinazie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren