Zalmboter

    Zalmboter

    4keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige manier om overgebleven zalm op te maken. Gerookte zalm, gebakken zalm, boter en dille worden samen gemengd. Smeer op crackers, crostini of canapes. Het is ook een fantastisch broodbeleg.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 theelepel verse dille
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125 gr gerookte zalm
    • 250 gr zalmfilets
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Leg de verse zalm op een groot vel folie. Breng op smaak met zout, peper en sluit de folie (maar niet volledig).
    3. Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de zalm gaar is, maar niet droog.
    4. Doe de dille, boter, gerookte zalm en gekookte zalm in een keukenmachine en meng tot het net gemengd is.
    5. Leg alles op een serveerschaal, dek af en zet in de koelkast totdat je klaar bent om het te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren