Zoete ei-flan

    (1)

    Dit Franse dessert is zeer vergelijkbaar met gebakken custard, maar met meer inhoud. Het is rijk, romig en overheerlijk. Serveer met een laagje poedersuiker, verse bessen of zoals het is.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr basterdsuiker
    • 100 gr witte bloem
    • 4 eieren
    • 40 gr boter, gesmolten
    • 500 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Vet een ovenschaal in.
    2. Meng de eieren en suiker. Voeg de bloem en gesmolten boter toe en meng. Voeg geleidelijk de koude melk toe totdat deze volledig is opgenomen.
    3. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak gedurende 45 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties