Zuurkool gekookt in wijn

    Zuurkool gekookt in wijn

    1keer bewaard
    55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke en andere manier om zuurkool te bereiden. Perfect met puree en een goede worst. Je hoeft geen goede wijn te gebruiken als je toch een fles wijn gaat drinken. Het moet wel een droge wijn zijn, een zoete wijn zal gewoonweg niet smaken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels boter
    • 3 uien, gesnipperd
    • 1 grote zoete appel, geschild en grof geraspt
    • 500 gr zuurkool, uitgelekt
    • 1 1/2 theelepels jeneverbessen
    • 1 1/2 theelepels zwarte peperkorrels
    • 3 laurierblaadjes
    • 250 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de boter in een zware koekenpan. Bak de uien glazig.
    2. Meng de appel, zuurkool, kruiden en wijn erdoor, en laat in de afgedekte pan gedurende 45 minuten sudderen. Controleer zo nu en dan om ervoor te zorgen dat er voldoende vloeistof in de pan zit, voeg meer water toe als dat nodig is. Als er nog vloeistof in de pan zit als de kooktijd voorbij is, laat et dan nog even sudderen zonder de deksel. De zuurkool mag niet te droog worden. Verwijder de laurierblaadjes en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren