Bietjes, maar dan anders

    Bietjes, maar dan anders

    4keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Bietjes zijn niet altijd lekker ivm de aarde-smaak. Met dit recept is deze smaak helemaal verdwenen. Daardoor krijgen de bietjes zowel een pittige als de typische zoete smaak

    Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 grote rauwe biet
    • 1 ui
    • 1 teen knoflook
    • 1 cm gember
    • 1/2 eetl mosterd
    • 1 1/2 theel. sambal oelek
    • 100 nl water
    • 1 eetl. olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd de uien en biet in gelijke niet te kleine stukjes. Snijd de gember en knoflook zeer fijn
    2. Verhit de olie en fruit de ui, gember en de knoflook. Wanneer ze glazig worden voeg dan de bietjes toe. Bak deze nog even mee.
    3. Voeg de mosterd en sambal toe en roer stevig door
    4. Als laatse voeg je het water toe. Laat het geheel zo'n 20 tot 30 minuten stoven tot de biet gaar is, maar nog wel met een bite.

    Tip

    Vervang evt de sambal met een halve chilipeper fijn gesneden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren