Exotische kalkoenblokjes in cornflakes met courgette en cherrytomaatjes

    Exotische kalkoenblokjes in cornflakes met courgette en cherrytomaatjes

    4keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Eenvoudig, maar wel heel lekker

    pierre Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gram kalkoenfilet
    • 2 gram rode curry
    • 1 gram gemberpoeder
    • 15 gram maismeel
    • 1 ei
    • 150 gram cornflakes ( met deegroller kapot rollen )
    • 10 ml olijfolie
    • 150 gram cherrytomaatjes
    • 200 gram champignons
    • 400 gram courgette
    • 1 rode ui
    • 10 gram kappertjes
    • 1 het sap van 1 citroen
    • 20 gram vloeibare honing
    • snufje zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Champignons schoon borstelen en in kleine partjes verdelen, courgette wassen en in de lengte doorsnijden en dan in plakjes snijden, ui schoonmaken en in kleine blokjes snijden, cherrytomaatjes afwassen.
    2. Kalkoenfilet in dobbelstenen snijden en kruiden met de gember en rode curry en peper en zout, dan door het maismeel mengen daarna door het opgeklopte ei mengen en dan door de kapotte cornflakes paneren
    3. De gepaneerde kalkoenblokjes in de hete olijfolie rondom goudgeel bakken (6 min) op het einde van de baktijd de kappertjes toevoegen.
    4. De rode ui in hete olijfolie glazig bakken dan de champignons en courgette mee aanfruiten, afblussen met het citroensap, dan de cherrytomaatjes even meebakken dan pas de honing toevoegen en op smaak brengen met peper en zout
    5. De groenten over de borden verdelen daar boven op de gepaneerde kalkoenblokjes met kappertjes. Smakelijk eten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren